Thursday, November 12, 2009

Kehilangan part 2

esk genap seminggu aku kehilangan kucing ku....selama seminggu aku trse sgt2 kehilangan die...aku try kuatkn semangat tok harungi semua nie...ari prtama khilangan die aku duk dlm blik...sedih yg teramat sgt...asal aku teringat kt die msti aku ngis...aku trse sgt kehilangan die...

aku xpnh rse kehilangan die ...tp pemergian die wt selama2nya buat aku rse aku xberguna....sebab aku xde ngn die wktu aku skit...die mula skit blik mse aku nk final exam..dkt 2 mggu die skit truk...pas2 die meninggal lepas aku hbis final...yg wt aku sedih, sepnjang die skit, die tdo kt blik aku...sedih sgt2 ble adik aku bgtau aku...klo aku da time2 mesti aku dh anta die g klinik...

klo aku xg prog ank angkt pn mesti aku xsmpt nk jmpe die...3 hari aku berkabung sebb kematian die..biar la org nk kte aku gile r ke ape ke..korng x rse cmne aku rse...hmpir 7 thn aku hdup ngn die...die main ngn aku, tdo ngn aku, mkn ngn aku..mcm2 la..abah aku pn syg die sgt22..semua ahli keluarga aku syg kt die sgt2.

insyaallah, smpai bile2 pn die tetp dihati aku....

*nie gmbr kenangan kami sekeluarga...



ni lak gmbr mse die bru shat lepas kuar klinik...

Friday, November 6, 2009

Kehilangan



Semalam, aku dpt call dr adik aku bgtau kucing aku brtmbh skit....dr mlm td ak risokn kucing aku...smpai xde mood nk g Jamuan Penghargaan Pu...aku risokn kucing aku...aku suh adik aku bwk g klinik...& deme ckp esk dme akan bwk die g klinik

tp pg td,kul 6.35 mak aku anta msg bgtau kucing aku dh xde...die mati pg td....aku sdih gle sgt pg2...pas2 adik aku call bgtau benda yg sme...aku dh nk ngis tp aku thn sebb kwn aku ada dlm blik...

yg aku ralat, aku xsmpt nk jmpe die...aku syg die sgt2....aku rse separuh dr jiwa aku die dh bwk pegi...aku rse jiwa aku kosong.....aku xsedia lg nk kehilangan die....mgkin ALLAH lebih menyayangi die lebih dr aku...

Aku cuba kuatkn smgt tp xleh...aku asyik nk ngis je....ape aku nk wt....

Ya ALLLAh, aku sgt syg die sgt2...aku hrap aku dpt jmpe die nanti kt akhirat....aku syg die....

berikan kekuatan utk aku trus hdup tnpanya....

Wednesday, November 4, 2009

Bermula 1 episod.......

arini bermulalah tugas aku secara rasminye sebagai ahli MTM UPMKB....dan bermulalah stu pejlnan hidupku yg penuh dgn ranjau dlm menjlnkn tugas...adakah betoi tindakan aku dgn menerima tggungjwb besar nie?????

aku sndri pn xpasti...sem dpn adlh sem yg paling mncabar dlm hdup aku sebb sem dpn memng sem pling sibuk bg bdk DPT...ada 6 amali, kelas yg banyak smpai mlm, tugas sbgi exco publisiti dan penerbitan Kelab Penyayang & tugas baru sbg MTM. sudah tentu aku dh xde mse ngn life aku sndri...

aku try cuba sdaya upaya untk buat dgn sebaik mgkin....sebab inilah takdir yg telah aku pilih dan aku yakin itulah yg TERBAIK UNTUK AKU.....

esk paper last tok final sem nie...subjek TKP1000...aku pn xtau aku nk jwb mcm mne esk nie ( nota pn xde)...arap dpt r jwb dgn terbaik...doakan kejayaan aku dunia akhirat....dalam mse yg sme gk aku sdih sebb kucing ksyangan aku jtuh skit bru2 nie...aku harp die cpt sembuh sebb aku sgt syg kt die sgt2.

kdg2 aku rse nk buang je sume kenangn yg pling sedih dlm idup aku, bila aku dikhianati, difitnah dan dihina...kdg2 timbul rse menyesal dlm hdup aku dpt kwn mcm2...tp ble aku pkir, nie stu pgalamn yg ALLAH nk bg kt aku supy kenal mse satu mush mne satu kwn...skrg aku dh knal spe mush & kwn aku...

nk kte aku x mnyesal dpt kwn cm2 tipu lak...memng ada ckit rse menysal kenal org mcm2...smpai skrg aku msih simpan bukti khianat yg die dh wt kt aku...sje je simpan wt kenangan...hahahahahaah....wt rujukan mse dpn...

ape2 pn aku redha ngn semua ketentuan ilahi..aku pn mnusia biase yg xtlepas dr mlkukan ksilpn..aku bkn mnusia yg perfect tp bk kte kwn aku : sye xsempurna tp ANDA JUGA TIDAK SEMPURNA....

renungkanlah mksud kte2 nie :

"To forgive is human, to forget is divine"