Monday, November 15, 2010

Tertekan...

Sungguh tertekan aku mlm nie....sedang mula melupakannya, die muncul semula....aduyai...

p/s : cube melelapkan mata walaupn tahu yg itu xmgkin akan terjadi....

Sekitar Majlis Makan Malam & Aktiviti Waktu Malam


*Nie antara gambar2 yg sempat diambil sewaktu majlis sedang berlangsung

*Aturcara Majlis Makan Malam JASAMU DIKENANG

*Antara menu yg disediakan..Meja no 5 taw...

*Ngn cousin aku, Fyie a.k.a Along

*Sepupu2 aku, Yana & Angah...

* bergambar dgn Hamper & tiket Lost World of Tambun yg kami menangi....hahhaha


Pas abis je mjlis mkn malam, kami terus gerak g Dataran COndong Teluk Intan..dapat la snap 2-3 keping gmbr sebb ari ujan renyei2 mse2...

*Aku & Menara Condong Teluk Intan...

*bergambar dgn Fyie

*Chantik gler menara nie waktu mlm...

*bergambar dgn angah yg nk SPM xlame lg...

p/s : kmi xplan g ble nk g Lost World Of Tambun...nk g pas rye xsesuai sebb spupu aku nk spm........bln 12 lak yana dh msuk blik poli....
tp yg pasti kmi pegi sebelum aku blik Bintulu...
hahahha

Sunday, November 14, 2010

Malam Bertuah Buat Diriku....

Semalam, 13 November 2010 ,merupakan satu tarikh yg cukup bermakna buat aku...Semalam, aku mndpt jmputan utk mghadiri Jamuan Makan Malam "JasaMU Di Kenang" anjuran Persatuan Pengadil Bola Sepak Perak di dewan Rumah Rehat Teluk Intan...

* Aturcara Majlis

Mule2 aku cm xnk je g...sebb aku bknye ahli persatuan...cm wt lwk je nk g mjlis cmnie...tp sebb sume cousin2 aku g, so aku pn join la....dengan hanya memakai seluar dan ber T-shirt shja, aku pn g ngn cousin aku....mjlis sepatutnya bermual pd jam 8.00 mlm tp kami smpai jam 8.30 mlm....

mse msuk dewan tu, aku rse nk cabut blik je..sebb sume org pndang...dh la xikt tema mjlis iaitu berpakaian batik....mne la aku tau kne kai bju btik....malu nye Allah je yg taw....duduk la meja depan sekali sebelah meja VVIP.... meja no 5 k

Kami pn wt derk je la...cm org xbsalah...Antara VIP yg dtg ialah EN Subkhidin bin Mohd Salleh, Pengadil FIFA yg pernah beraksi di Piala Dunia baru2 nie...hensem gak die...hahahha .Menu die bese2 je.. aturcara mjlis pn bese2 je..xde protokol sgt la...


dan tiba la saat2 yg dinanti2kan....cabutan bertuah...hahahahah...No kad jmputan aku 0053....cm bertuah je aku rse...tp aku xde la beria sgt sebb sepnjang aku hdup nie xpernah aku dpt cbutan bertuah...

1st cabutan kene kt no yg adik aku pegang...tp die xnk naek..so mak su aku naik la amek. oleh sebb rmai tetamu yg blik, so diorng kasi kt kami hmpir 20 keping kad cabutan bertuah...die dpt hamper...tengah2 aku syok mkn buah tembikai tibe2 juruacara mjlis sebut no 0053...aku rse nk tercekik mse2...trus ngn muke xbpe nk malu aku naik...hahahah dpt la hamper...besar gak la...hahhaha..

peh je aku turn, no yg cousin aku pegang naik lg, so die pn dpt hamper gak...tup-tup pas2 maksu aku la dpt cbutan bertuah..die dpt jam dinding kowt....hahahhaha....last cabutan lak dpt 4 tiket ke Lost World Of Tambun ko....yg xsngke2, no yg kmi pegang naik lg...cousin aku yg kecik g amek..sebb kmi dh malu nk naik bape kali dah....hahhahah..kire meja no 5 menang besar la mlm nie....

hbis je mjlis kmi sume trus cabut sebb malu menang hadiah byk sgt...dh la xpkai baju ikt tema...tup-tup menang byk la...trus xjd nk tgkp gmbo ngn subkhidin....hahahhaha before blik smpt lg kmi tgkp gmbr kenang-kenangan....hahhahaha

peh2 kmi xterus blik...terus g menara condong, g tgkp gambo...dpt la snap 2-3 keping gmbr gne hp cousin aku yg canggih bebenor....

hahhahahaha...tp memng best la semalam....sebb xpenh2 menang cabutan bertuah...xtaw la ble nk g Lost World of Tambun...kne tggu cousin aku yg kecik abeh spm la nmpknye....xsbor dh nie...hihihi

p/s : gmbr sekitar majlis akan di upload kemudian...terima kasih....






Friday, November 12, 2010

Kepenatan....


Arini aku penat gler2...tau pasal pe????sebb kne kemas umh....sebab ape pulak tetibe rajen????
sebb dh nk raye la cek kak oii...Maklum la tinggal aku je ank dare dlm umh nie....yg len dh jd bini orang....aduss.....

nseb la kakak aku yg no 2 dtg serah diri...die la tlg kemas umh td.....
pergh...penat xhengat....dr umah ats, ke rumah bwh, basuh segala jenis langsir, kusyen smpai la buang segala jenis sawang....itupn bhgian dapur xabes kemas g....

dah2 pulak, kne g teluk intan amek sepupu aku yg bru abis bljr kete....smpai umh dlm kul 3....peh2 ade la kwn abh aku dtg bincang sal jual beli tanah....abah aku asyik beli tanah je...
mak aku dh xsbr nk wt umh baru...hehehhehehe...

peh2 dlm kul 5.00 ptg aku g siram pokok & cuci beranda umh...penat jugak...mlm lak aku dh xde mood nk ngadap lappy dh....Tambah2 sebb "Semalam"...tawar dh ati aku ngn Dia....

entah npe aku tetibe jd rjen arini...mybe sebb aku nk bzkn diri aku supaye aku dpt lupekan sume masalah aku...

esok la, aku kne jd driver sepupu aku sebb die nk wt jamuan kelas die....jamuan mkn mcD...so sebb die guru kelas, kne la die beli McD...esk gak la aku kne pasang lgsir baru balik

aku pn tetibe jd baik hati offer la diri nk ngnto die...bz punyer pasal smpai lupe nk g The Store beli kardigan yg aku dh usha ari2....chantek kowt....hahahhaha...

ok la aku nk berehat mlm nie..nk try tdo awal wlupn aku tau aku xkn leh tdo....ape nk wt nikmat tdo mlm aku dh diambil oleh ALLAH S.W.T...redha jela....hahhahaha...lgpn kene bgn awal2 sebb kne sidai segala jenis benda yg aku bsuh td...nk sidai td xleh sebb ari xbpe elok (mendung+ujan renyei2)

*arap2 aku leh tdo mlm nie dgn nyenyak cm baby nie...hihihi

SALAM...

Selesai Urusan Di Pejabat Tanah

Semalam sume urusan dh selesai....sume b'jalan dgn lancar...Tuan D/O2 xla hensem pn...
tp guard die pergh....hensem gler...xdan nk snap gmbr...
klo gitu le hensem dienye guard, nk je tiap2 ari g sne...hahahahah.....
nk snap gmbr kt pej tanah xbpe nk leh sebb pej k'jaan kan...
cm pelik je nk snap2....

tp yg lawaknye guard pej tanah siap bwk senapang g...duk dlm pej lak2....
udah mcm bank la pulak....pelik pn ade....
org nk rompk pej tanah ke????


Thursday, November 11, 2010

Tuan D/O


Salam...arini xg keje sebb kne g pejabat tanah settlekn hal tanah...nak ngadap tuan D/O la pulak.....harap2 tuan D/O hensem...kikiki...

Blik t aku update ek sal keje2 yg aku kne wt kt pej tanah...pasal ape????Tunggu!!!!!!!!!!!

*agak2 tuan D/O pej tanah ade hensem cmnie x???

kalo cmne cnfrm tiap2 ari aku ulang alik g pej tanah...hahahahha

Terbongkar juga akhirnya...


Akhirnye doa aku dimakbulkan jugak...akhirnye aku dpt tau jugak bnde sebenarnye...Terima Kasih byk2 dgn sume bnde yg ko dh wt kt aku....
Aku xkn lupekan smpai ble2....

Wednesday, November 10, 2010

Khas Buat Seseorang


KEPADA : NURUL AESYAH BINTI ISMAIL CHONG

Kata-kata nie ditujukan khas untuk kamu yg sedang menduduki final exam...Harap dgn kate2 nie mampu memberi semangat untuk menjawab exam ek...

" JANGAN KAMU MENGALAH WALAUPUN SEINCI SEHINGGA BERBUNYINYA
LOCENG KEJAYAAN"

“Kita sudah biasa dengan orang yang mengatakan apa yang kita buat itu salah, tapi
kini telah terbukti mereka patut menarik balik kata-kata mereka pada
hari kemudian.” ( Tun Dr Mahathir Mohamed )

Dan yg terakhir :

" Everything Happens For A Good Reason "

DARIPADA : HUSNA FARHANA BT SALEH

p/s : Jgn stress sgt ek...




I'M BACK...................

Assalamualaikum & salam 1Malaysia sume....lme dh xjenguk blog nie..arini bru de mse nk update... klo iktkn dh lupe yg aku de blog rupenye...nie pn sebb ade org igtkan aku sal blog nie...xsgke den ade gak org bce blog nie..nie antara ayt2 yg dianta oleh seseorg kpd aku smlm...

Kak Nana, blog kak nana dh hilang???( ayat si pengadu)

Dh hilang???ape yg hilang (Jwb si penerima adu, aku la tu)

kak nana kasi cepat link blog kak nana ( si pengadu )

la dh lme xupdate blog2...hihihi ( si penerima adu )

jgn lupe update ek blog...sje2 suke bce blog kak nana sebb nk naikkan
SEMANGAT...( HAMBEK KAU...)

* nie antara ayt yg telah dioleh semula sebb aku pn igt2 lupe dialog smlm..hahhaha

xsgke den rope2 nye ade jugak yg suke bce blog aku sebb nk naikkn semngat...BLog aku nie berbaur semangat kemerdekaan ke????musykil jap.....bg aku blog nie sekadar luahan perasaan aku ttg pengalaman hdup aku yg sbenar...ape yg aku tlis sume bdsarkn 99% kisah hdup aku...

Tujuan utama tulis blog ala2 luahan perasaan adalah spt berikut :

1. aku nie suke nk menulis sume kenangan mse lalu+pengalaman hdup...
2. aku xde diari nk tulis...hahahha btoi nie xtipu...aku xske ade diari sebb aku nie PEMALAS
sebenarnye nk menulis pkai tgn...klo menaip aku suke... (mklum le dlu aku S/U BLOK)
3. hobi aku suke duk lepak dpn lappy on9 sokmo..(klo sehari ade 27 jam cnfrm aku duk
seharian depan lappy)..so segala jenis akaun laman sosial aku ade....dr friendster, Tagged, FB,
Twitter, HI5 dll sume aku de...so nk mnyukup korum kne le ade blog peribadi...
4. aku nie suke bce blog org...tmbh2 klo blog berunsurkan politik + isu semasa, blog hiburan,
blog2 agama dll...sbg cth blog yg aku ske bce cm blog RIZALMAN, HAnis Zalikha, Mak Hanis
Zalikha + adik2 die, blog Tengku Syah dll....senang cite aku suke bce la blog org...

ape2 pn jutaan TERIMA KASIH aku ucapkan kpd seseorang yg menyuruh aku mengupdate blog nie...oleh sebb bdk2 ngh final exam, so aku ade kate2 khidmat nk si kt die.... T tok update seterusnye aku wt post khas tok ko ek...don't worry k... salam...






Monday, August 23, 2010

Kemaafan


Agak lme xupdate blog nie sejak aku g praktikal nie...xde mase satu hal..1 hal g sebb line broadband nie xbpe nk bgus kt cni...tetibe teringat kenangan lame lepas berborak kosong mlm td smbil mkan sahur...sembang punyer sembang terbuka kenangan lame yg melukakan hati dan perasaan sepanjang 3thn aku bljr kt borneo nie...

aku akui aku memng seorang yg ego..berpegang kpd satu prinsip " BERANI KERANA BENAR, TAKUT KERANA SALAH"...tp ble dipikirkan terasa byk kesalahan yg dh aku lakukan selama hmpir 3thn nie..terasa byk hati yg dh aku lukaka...

bukan niat aku nk lukakan hati sesiapa pn tp tula, aku sebagai manusia biasa xterlepas dr membuat sebarang kesalahan...terima kasih kpd kwn serumah aku yg byk menyedarkan aku mlm td..aku ingin berubah menjadi seseorang pemaaf..dan itu dh aku lakukan...aku dh maafkan semua kesalahan kwn2 aku...

begitu byk dugaan pada ramadan kali ini..dugaan ditahan di hospital sebab +ve Denggi memberikan aku kesedaran dan keinsafan bahawa manusia tidak akan terlepas dari ditimpa musibah...Seminggu ditahan di COlombia Asia Hospital Miri banyak mengajar aku erti kehidupan sebenar..Begitu juga berada di Stesen Pertanian Kabuloh...Hidup ini terlalu banyak dugaan dan cabaran terutamanya dalam persahabtan..

begitu berat dugaan kali ini..xpernah aku terasa amat merindui family aku sepanjang berada di sni.Hati aku dh xde kt sni...xsbr rsenye nk balik berhari raya kali ini...1st time berhari raya tanpa kucing kesayanganku dan 1st time beraya bersama ahli keluarga yg baru iaitu abg iparku...tahun inin juga kesemua family aku berkumpul untuk beraya bersama...

Ptg td, "kawan lame" aku ber msg ngn aku....agak sedih rsenye..tp aku dh mintx maaf kt die td...die pn sme gak..aku arap Aidilfitri kali ini membawa 1000 makne dlm hdup aku..."kawan lama yg no 2 gak ada anta msg kt aku mse kt hospital...mintx maaf kt aku & aku dh pn memaafkan die...

Ape2pun aku perlu mulakan hdup baru sempena Ramadan kali ini...dan Syawal yg bakal menjelma kurang dr 2 minggu lg akan menjadi titik tolak dlm perubahan yg +ve dlm hdup aku..Insyaallah...Diakhir kalam, Aku nk ucapkan Selamat Berpuasa kepada semua umat Islam serta Selamat Hari Raya Aidilfitri. Maaf Zahir dan Batin...

Friday, June 11, 2010

Result dh kuar????Alhamdulillah


mlm td ngh aku ralit surt tenet,aku terbaca post dr kwn aku yg bgtau result dh leh check..so aku pn terus la check result aku...

alhamdulillah aku dh cpai target yg aku sasarkan utk sem nie..huhuhu cmne lak target sem depan???sem depan xde target sebb aku xde final exam..cume nk tggu sem 6 lak tok wt target yg len pulak...huhuhu

so dh lega dh skrg sebb dh tau result...pasnie siap sedia nk g praktikal lak...so 1 sem la aku aman dr gangguan makhluk2 asing...hahhahaha..


Thursday, May 13, 2010

Seharian dirumah...

bersesuaian dgn tajuk diatas, aku nk mnceritakan aktiviti aku tok arini...
seawal pgi aku dh dikejutkan oleh mak sebb mak aku suh aku cucukkn benang kt jarum..
dgn mamai aku pn cucuk la benang tnpa memakai spek mata...
jEnuh nk msukkn benang..
smpt la aku sumpah seranah benang bru la nk msuk..

pas2 aku mandi seawal pg yg xpnh aku wt seblum ni...(kt UPMKB lain la sebb aku bgn pg nk g kelas..kne la bgn awal)
pas2 terima amanat presiden UMNO..
opps silap Ketua UMNO cawangan la...

mintax aku g byr bil & mengisi minyak kereta die...
tau kereta ape???pajero ksyangan abh aku...
biar betik abah aku nie???

sebb aku nie ank yg taat , aku pn mnerima arahan yg diberikan..
pas2 aku kemas umh jp, on laptop n 0n9 fb jp...
kul 8.15 aku dh start kereta...
bkn xpnh bwk kete nie tp yela sllu bwk kete kecik2 je..nie tetibe bwk kete bapak gajah..

smpai ble aku kuar je sume org tgk aku..pelik agknye pmpuan bwk kete nie..
lantak la bkn duet bpk korang yg byr..hahaha..jaat btoi...


* nie ha "Bigfoot ksyngan abah aku...ckit punyer bsr da..lnggr org cnfrm slmt aku

yg wt aku hngin pej pos lak xbukak2..nie yg aku gatal tgn nk wt report kt org atsan sebb lalai dlm tugas..cian kt aku tggu cm org bdo je..

so aku pn call la "DIA"...jd mangsa aku..
gyut punyer gayut makcik pej pos nie pn bukak la pintu...
dgn bangganye aku jd org kedua g pej pos...

*mak cik nie jd org 1st byr bil...lme kowt die tggu cian die

pas byr bil aku pn g la isi myk...relaks je sebb aku bukk tgkp just ckp "50 petrol"...
abis je isi myk aku merendek jp jln2 pusing kg...cm best lak lalu dpn sek lame
tgk bdk2 g sek...cm aku dlu...

*relaks je bwk "bigfoot"hahahha

* permandngan dr dlm kete otw nk blik umh


*permandngn sawah padi abah aku..xlme lg leh tuai..


*ape tgk2!!! nk nek jom..hahahha..cm best je...

moral of the story : memang best bwk kete...tp lg best sebb kne bsuh kete sebb lggr lopak air...
amik kau..spe suh langgar..ADAKUKESAH


Hidup Baru...Dunia Baru...Serba Baru...

Lme dh aku xupdate blog nie...penuh dh sawang2 hahaha...
so time cuti pjg nie la aku amik mse nk memblogkan dri aku sebb nk hilangkan bosan+stress+tension+serabut+dll...

so sbg permulaan, bermula la keje2 make over blog aku nie..rse nk pggil Rizalman Ibrahim je tp mne leh sebb die reka baju je bkn reka bntuk blog...haaahha...aku peminat setia die..
best sgt bce blog die.
so aku pn tukar la mcm2 yg ada dlm blog aku dr background smpai la bnda
yg penting iaitu nme blog aku...

dlu blog nie dikenali sebgai BERANI BERUBAH...Kerana Itu Yang Terbaik Untuk Diriku..
tp skrg aku dh tukar jd
BERANI BERUBAH...Sekali Kurebah, Sejuta kali Kubangkit...

dashyat2 nme bru nie...sye je amik ayt dr novel terbaru karya Ramlee Awang Murshid..
my fav novel "Cinta Sufi"


arini aku bz sgt..dr awal pg lg ...t aku cite g k sebb ape aku jd bz len mcm arini..
kalah DSP Aleza dlm cite Gerak Khas...hahhah

Monday, March 8, 2010

huhuhu....

laMe dH xuPdatE bloG nie....bkn Ape, skrg ngh Bz gler2...Byk keJE nK knE wT..huhuhu

tgK la mGkin Mse cti sem t bru Aku frEE..Tp xtau gk Sebb bln 5 nie kakak kU yg No 3 nK kWen..huhuhu...klo dikire2 tiAp2 Thn Umh aKU kndRi Kwen...xTau seBaB pe???

cM byK je Kje knE wt mSe knDri t...hahahhaah...aKu dH dpT agK dH...MgkiN sme Cm Kndri yG sbLum nie...LAndskap...LAndskap...Landskap...

Da R sorng hmba allah nie....tibe2 wt baik kt aku...dh lme xwt baik ngn aku sejak dari &*&%&T#@%^( terpaksa dirahsiakan)....aku nie xbpe nk kesah sgt tp 2la cian kt ati aku nie...skali2 nk gk jge ati aku...pegi lantak la ko...ko dh xde kene mgena ngn aku dh..

mkin jhat aju skrg nie...xtau npe...xsbr nk blik cti sem nie...bosan duk UPM nie...xde menda yg menyenangkan ati aku...kt umh aku jd baik ckit...

ada gk kwn2 aku suh aku privatekn blog aku nie...sebb diorng tau sal prob aku kt cni....tp aku ckp, aku xpnh nk pkir sal2 pn..aku bkn spe2 pn...smpai kne prvate bloh nie...aku pn jrng dh sentuh benda nie...lantak r spe2 pn nk bce blog aku....

ada aku kesah..hahahahhah...klo xnk skit ati jgn bce...baik g bce suratnkhabar ke, buku ke lg bgus...nie g bce blog aku...kan pdan muke...

mls dh nk ngarut2 g...mgkin pas nie aku jrng dh nk update2 bloh nie...xde mse dh nk lyn2 sume nie...da benda bru dlm hdup kau skrg yg lg best dr sume2 nie...huhuhu..bye..bye