Thursday, May 13, 2010

Seharian dirumah...

bersesuaian dgn tajuk diatas, aku nk mnceritakan aktiviti aku tok arini...
seawal pgi aku dh dikejutkan oleh mak sebb mak aku suh aku cucukkn benang kt jarum..
dgn mamai aku pn cucuk la benang tnpa memakai spek mata...
jEnuh nk msukkn benang..
smpt la aku sumpah seranah benang bru la nk msuk..

pas2 aku mandi seawal pg yg xpnh aku wt seblum ni...(kt UPMKB lain la sebb aku bgn pg nk g kelas..kne la bgn awal)
pas2 terima amanat presiden UMNO..
opps silap Ketua UMNO cawangan la...

mintax aku g byr bil & mengisi minyak kereta die...
tau kereta ape???pajero ksyangan abh aku...
biar betik abah aku nie???

sebb aku nie ank yg taat , aku pn mnerima arahan yg diberikan..
pas2 aku kemas umh jp, on laptop n 0n9 fb jp...
kul 8.15 aku dh start kereta...
bkn xpnh bwk kete nie tp yela sllu bwk kete kecik2 je..nie tetibe bwk kete bapak gajah..

smpai ble aku kuar je sume org tgk aku..pelik agknye pmpuan bwk kete nie..
lantak la bkn duet bpk korang yg byr..hahaha..jaat btoi...


* nie ha "Bigfoot ksyngan abah aku...ckit punyer bsr da..lnggr org cnfrm slmt aku

yg wt aku hngin pej pos lak xbukak2..nie yg aku gatal tgn nk wt report kt org atsan sebb lalai dlm tugas..cian kt aku tggu cm org bdo je..

so aku pn call la "DIA"...jd mangsa aku..
gyut punyer gayut makcik pej pos nie pn bukak la pintu...
dgn bangganye aku jd org kedua g pej pos...

*mak cik nie jd org 1st byr bil...lme kowt die tggu cian die

pas byr bil aku pn g la isi myk...relaks je sebb aku bukk tgkp just ckp "50 petrol"...
abis je isi myk aku merendek jp jln2 pusing kg...cm best lak lalu dpn sek lame
tgk bdk2 g sek...cm aku dlu...

*relaks je bwk "bigfoot"hahahha

* permandngan dr dlm kete otw nk blik umh


*permandngn sawah padi abah aku..xlme lg leh tuai..


*ape tgk2!!! nk nek jom..hahahha..cm best je...

moral of the story : memang best bwk kete...tp lg best sebb kne bsuh kete sebb lggr lopak air...
amik kau..spe suh langgar..ADAKUKESAH


Hidup Baru...Dunia Baru...Serba Baru...

Lme dh aku xupdate blog nie...penuh dh sawang2 hahaha...
so time cuti pjg nie la aku amik mse nk memblogkan dri aku sebb nk hilangkan bosan+stress+tension+serabut+dll...

so sbg permulaan, bermula la keje2 make over blog aku nie..rse nk pggil Rizalman Ibrahim je tp mne leh sebb die reka baju je bkn reka bntuk blog...haaahha...aku peminat setia die..
best sgt bce blog die.
so aku pn tukar la mcm2 yg ada dlm blog aku dr background smpai la bnda
yg penting iaitu nme blog aku...

dlu blog nie dikenali sebgai BERANI BERUBAH...Kerana Itu Yang Terbaik Untuk Diriku..
tp skrg aku dh tukar jd
BERANI BERUBAH...Sekali Kurebah, Sejuta kali Kubangkit...

dashyat2 nme bru nie...sye je amik ayt dr novel terbaru karya Ramlee Awang Murshid..
my fav novel "Cinta Sufi"


arini aku bz sgt..dr awal pg lg ...t aku cite g k sebb ape aku jd bz len mcm arini..
kalah DSP Aleza dlm cite Gerak Khas...hahhah