Monday, February 28, 2011

Ralat

arini memng arini yg sgt2 menyedihkan bg aku....
kehilangan seseorang yg rapat dgn aku bagai satu kejutan yg xdisangka...
pg td dikejutkan dgn 1 sms dan jam 10 lak dpt 1 sms yg membuatkan aku menangis....
aku sgt2 xkuat arini....aku xmampu nk tahan air mata aku....
gara2 sms2 aku ponteng 2 kelas...

sebb aku taw klo aku duk dlm kelas lg aku msti xdpt nk tahan...
sgt2 rse bersalah...xdpt nk jmpe wt kali terakhir...
walaupun peluang2 ada dpn mata...
aku leh pilih utk berjmpe...tp aku x...

mgkin btoi ckp org yg aku lebih pentingkan kesusahan kwn2 dr keluarga aku sndri....
mse2 aku xmampu nk wt keputusan yg lebih tepat...
klo la ALLAH beri aku peluang utk kembali masa lalu,
tp aku tau tu xmungkin terjadi....
nielah dugaan terhabat dlm hdup aku...

aku xboleh sgt nk terima sume nie...
aku bersalah sgt2..
aku dh hampakan perasaan org lain...
gara2 aku tersilap buat kptsan...

Ya ALLAH ya tuhanku...ko kuatkan la semula semangat aku...aku sgt2 lemah skrg nie...
aku dh xmmpu nk hadapi sume nie...
aku dh cuba...aku dh menangis sepuas-puasnye arini smpai aku tertido...
ble aku bgun, air mata aku tetp akan menitis...
rse bersalah dan ralat xdpt aku nk lupe kan...

Friday, February 25, 2011

Sedih!!!

minggu yg sgt2 menyedihkan....
punah sume plan yg dirancang sekian lame gara2 ayam...
yela aku xtegar nk tgk kwn2 aku bertungkus lumus m'harvest' ayam
sedangkan aku bersuka ria di Brunei...
aku pn ade ati perut la wey...
xtergamak aku nk tgglkan UPMKB nie ble tgk & taw cmne keadaan huru-hara
gara2 ayam...wlupun hnya 3 hari...
3 HARI ye kwn2...3 HARI....

aku pulak kne cari pelaggan ayam...ke hulu kehilir aku ngn kwn aku
edar pemplet ayam, cri customer mcm nk mati...
kaki krem yg ckp la,..
muke hitam berbelang2 jgn cite la
sumenye sebb kje group...

sebb2 la aku jd seorng yg Shelfish....
aku xrela tgk customer yg kmi cri mcm nk mati diberi pd org lain...
aku snggp mati dr wt cm2...pham la keadaan kami...kmi cube ngn cre cmnie
supye dpt cover modal tok syur2 yg xbpe nk menjadi...
nk kurangkan kos ayam lg...
aku pn pikir yg test 2 dh nk dekat...assignmnet lg, report amali lg...aku kire sume2...
yela aku nie xde la pndai yg leh stdy last minute.....

memng sem nie aku dh berubah jd seorang yg jahat...dh xleh nk percaye kt spe2 pn
lepas ape yg dh kmi alami...
aku tetp igt smpai mati spe2 yg pernah aniaya aku+group aku..
wlupun aku dh maafkan tp parut2 msih ade...
bak kte org "BERINGAT SEBELUM KENA"

ape2pan aku nk ckp aku mintx maaf klo sejak kebelakangn nie aku dh jd seorng yg kejam...
aku bkn mcm dlu lg...nie cume sementara...
kmi xmintx pujian ataw snjuan...
sebb aku taw xlme lg sume nie akan berakhir
dan korang akan taw ape yg kmi wt
adalha utk KEBAIKAN KITE SUME

dlm istilah perniagaan
tiada istilah SAHABAT BAIK
itu adalah hakikat yg sebenar
dlm sepak terajang dunia perniagaan...
tanya la mne2 usahawan,
mokhtar al-bukhary ke, tony fernandez ke
ananda krisnan ke
even ko tny bapak aku sekali pn
diorang sume akan ckp perkara yg sma...
cume diorng akan tmbh,
BUAT BAIK BERPADA2
buat baik xsalah tp ada hadnye...

aku pn mls nk ckp ape2...
nie sume adelah 1st experience kite dlm dunia usahawan
wlupn hnya utk subjek PRT 1002
yg menentukan final mark kite
tp kite kne anggp kite adalah usahawan
perternakan ayam
sebb2 kite ade syrkt sndri
kne kuar modal sndri
KENA IGT SUME2

p/s:MOney is a PROBLEM but not have a MONEY u have a BIG PROBLEM
(lantak la klo salah tulis dlm BI...jnji aku pham...sekian)



Tuesday, February 22, 2011

Pilihan?????

xtahu antara 2...pergi atau tidak...
fmly aku akan smpai di bumi borneo ari khmis nie...flight diorg smpai di Brunei tepat kul 1 ptg...
klo ikt rncngn asal aku akan myusul ke sne ari jumaat coz aku ade class ari khmis nie..
mlsh nye skrg nie, ari jumaat nie ayam tok group aku akan di harvest...
rse cm ralat lak klo xade sme2 ngn ahli yg lain...
lg la ralat klo xde sme ngn fmly di Brunei...
serabut gler...

abh dh la offer suh nek flight g brunei tp mlsh terbesar aku lak xdr flight dr Bintlu or Miri yg ke Brunei....xkn aku nk g KL or Kuching utk terus ke Brunei...
so satu2nye cre tok aku ke sne adalh dgn naik bus...
tp mslh yg kire bsr la jugak jln nk ke sne2 Ya Allah amat2 menakutkan...serius...
cmne nie ek...aku kne wt kptsn dgn segera...coz aku ade 2 ari je lg nk wt
pae2 yg berkaitan klo nk ke sne...
aku kne beli tiket bus, kne g money exchange tok tukar duit RM ke Dollar Brunei...

serabut betoi...mgkin aku kne pegi sne tok ubh angin aku...
sejak kbelkngn nie angin aku xbpe nk btoi...
byk btoi mslh...tesion gler...
kakak aku dok merayu2 soh aku g...cmne nie???

ape pasal la Tony fernandez or owner MAS xwt flight ke Brunei dr Bintulu..kan senang...
MAS Wing pn xde gak...benci btoi...
klo ikt ati aku nk g sne dr ari jumaat smpai ari selasa tp isnin mlm aku ade perjumpaan ngn
NC UPM kowt...
bkn senang nk dpt peluang nie....
dlm byk2 org aku yg bernasib baik...so kne la hargai...

ade byk bende aku nk ckp kt NC...bior die taw yg student upmkb nie ade byk2 mslh
expecially berkaitan ngn kebajikan plajar...
yuran byr sme tp kebajikan cm Har** je...

MPP ade ke xde ke sme je...cume stkt nie MPP sebelum nie ok la
nmpk la ape yg die wt...
2pn MPP yg lelaki je
yg pompuan aku xtaw la die wt ape...
yg2 lantak die la xde kaitan ngn aku...

aku ade mlsh yg lg besar nk kne pkir...
lme dh xjmpe fmly..mybe dpt jmpe kejap kt Brunei pn ok la..
(touching btoi la mlm2 nie)
huhuhu

Saturday, February 19, 2011

Hari Tanpa Mencarut

Mari Mengarut Tanpa Mencarut....

1. Wang bukan segalanya.
~Masih ada Mastercard dan Visa.

2. Di belakang setiap lelaki yang berjaya ada seorang wanita .
~Di belakang setiap lelaki yang tidak berjaya ada dua atau lebih wanita.

3. Cintailah jiran tetangga.
~Tetapi jangan sampai tertangkap basah.

4. Kita seharusnya menyayangi binatang.
~Rasa mereka lazat.

5. Semakin banyak belajar, semakin banyak yang kita tahu.
~Semakin banyak yang kita tahu, semakin banyak yang kita lupa.
~Semakin banyak yang kita lupa, semakin sedikit yang kita tahu.
~Jadi kenapa kita sibuk belajar ?


6. Latihan membuat kita menjadi sempurna
~tapi tidak ada manusia yang sempurna,
~jadi buat apa kita susah payah berlatih?


7. Belajar menjadikan kita pintar
~pintar buat kita sukses
~sukses buat kita kaya
~kaya buat kita sombong
~sombong di benci oleh tuhan

MAKNANYA KITA TAK USAH BELAJAR!!..
**kredit Syed Hilmi DA MESSI

p/s: minggu nie asyik mengarut+mencarut je nsib xhisap curut...Kpd UPMKB, sye xnk g mengundi...boleh x???

Tuesday, February 15, 2011

Target...

Byk target aku utk thun nie....klo dlu target nk dpt DSLR dh tercapai
so skrg aku dh wt azam baru..
selain dr dpt resut yg gempak tok final sem nie, aku jugak dh rancang
nk travel 1Malaysia....ala2 cuti2 msia la...
yg bestnye thn nie aku celebrate bezday aku ngn abh aku kt oversea...
terbaik la...xsbr nk tggu tarikh2...

so pas abis stdy nie aku kne usaha gigih nk memilik 2 benda nie...
klo dpt slah satu pn dh kire ok...
nie la iPad idaman hatiku...cantikkan????
doa2kan aku dpt bende nie...

sem nie aku kne kerje keras ckit...xleh main2..mklum la dh nk abis stdy..t nk smbung stdy lagi,kne keje pas2 beli aset2 tok mse depan...
sume nie aku dh kne rancang utk mse depan aku gak....

mintx2 mood abh aku ok ble aku ckp nk beli bnde nie...abh aku nie lain ckit...
klo nk wt ape2 je ngn duit die msti die tny ape tujuan nk beli???
ade faedah x klo beli...xpe nanti aku ayat la abh aku...huhuhu..
mintx2 nie hadiah ari jd aku nanti...memng aku demam seminggu la..

p/s :mlm nie ade mjlis smbutan maulidur rasul...
rse nk pegi tp ujan2 nie dpt bring2 ats katil pn best gak...tp sebb dh jnji nk jd photographer bdk blok...huhuhu

JOM SUME BDK2 UPMKB MEMERIAHKAN MAJLIS MLM NIE...HUHUHU

Friday, February 11, 2011

Cari PASAL...................

dh beberapa ari aku bengang ngn seseornag....
ble aku dh start xnk gdo2 die lak sje cri pasal....
ungkit2 kesah lme...
ckp2 lak pasal miskin kaya...igt aku mate duitan ke???

tlg r jgn cri pasal lg..sye xnk gdo2 dh cm dlu2
penat taw x!!!!!!!!!!!!!!!!!

sebb awak kwn2 sye jd mangsa...xke bersalah nmenye???
aku gak yg salah....

dh la ngn test 1 lg...cm sengal je minggu nie....

Minggu Test+tertekan


esk aku dh start test 1...just 2 subject only
but....
killer subject...
Aqua Tech dan Farm Management...
tgk tjuk pn dh taw bapak susah giler...
blum lg tgk nota die...
serabut giler....

tlong2 sye xnk exam...xsedia lg...huhuhuhu
ngn ayam lg, ldang lg amali lg
runsing kepala otak aku....
rse nk kemas beg+brang berambus dr upm dh...
mls nk smbung bljor la cmnie...

SERIUS...aku xnk smbung dh degree...
aku xmen2 nie..

** stress taw x???

p/s : tp smbung pn cm best je kan...dlu mse wt diploma pn rse nk kms beg je blik tup2 dh 3 thn...dh nk abes pn...


YEAH!!!!!!!!!DH NK ABES STUDY....

Thursday, February 3, 2011

Mood MALAS Melanda!!!!!!!!!!!!!!!



Minggu Cuti pertengahan sem yg xde mknenye...
sme je aku rse cm minggu2 kuliah...
aku still kne g reba+ladang...
bosan+penat nk mati
assignmnet berlambak kne anta minggu depan...
xtermsuk test 1...
sket otak aku minggu nie...

Tolong la...sye sgt mls sgt2....
rse nk blik umh sehari pas2 rehat sepuas2nye...
pas2 bru blik cni bli...(leh x???sye NAK BALIK)

aku pn dh jd MALAS gara2 jangkitan dr ayam ...sume nie slah ayam...
ape pasal aku terikut perangai malas ayam nie????



p/s : cmni la situasi aku skrg...cian kan aku????sabar jela