Thursday, September 15, 2011

Sekarang!!!

sejak akhir2 nie, aku dh mule rse bosan DSLR...
xtaw pasal ape..mybe sebb aku memng cpt bosan..
klo ari2 shoot gmbr memng la bosan..
lgpn aku xde la nk jd photographer giler2
just hobi aku je ngn DSLR...

skrg aku ngh gian ngn gadget baru aku..
henpon baru aku la..
brand samsung
Terbaik!!!!

peh2 aku cdg nk tmbh g koleksi gadget baru aku..
aku igt nk join dunia Analog la pulak..
so igt nk rembat satu kamera SLR..

bru stylo...hahhaha
duit pn ade lebihan... leh la kowt..
tp aku syg gak DSLR aku..
agak2 aku nk wt ape ngn DSLR aku???
simpan???guna kdg2 sbg hobi??
wakaf???

syg kowt xkn nk jual...
jenuh aku nk dptkan DSLR nie..berminggu2 aku tggu stock D3100 aku..
punyer susah nk dpt stock pasal mse2 D3100 tgh laris..

semenjak 2 menjak nie aku asyik bz je travel.. bulan nie je tiap2 minggu aku g travel..
satu malaysia aku dh g.. pas ni nk g mesir lak..

Tuesday, September 6, 2011

Tak sangka

lame dh xupdate blog nie..
mklum la start msuk minggu ke 3 puasa
dh bz mcm2 hal.
kemas umh, pasang langsir, wt kueh rye(padahal kueh tunjuk je pn)
tp gara2 bz sgt la
satu tragedi terjadi pada 28 ramadan...

pagi2 pas bgun pagi,aku nk ke bilik air..
tah mcm mne terbawak hp sony aku
coz nk g charger..entah mcm mne
hp2 terjatuh dlm kolah bilik mandi...
aku tergamam jp..

pas2 aku amek la blik hp2
ble on blik leh hdup g..
so aku g keringkn dan smpt transfer sume bnde2 dlm hp kt external..
coz aku yakin hp2 xkan bertahan lame..
settle aku transfer terus terpadam hp tu xleh nk on dh..

sedih teramat sgt..
syg giler kow hp2..dh 3 thn aku pakai..
xde prob ape2 pn..

kire satu hari aku runsing pasal hp xde..aku pn pkai la hp neonode aku tok no maxis..
no celcom terpkse off..

esknye,kakak sulung aku ajak aku g survey hp baru..
dlm kete die tunjukkn hp baru die.
brand samsung..xigt model ape
tp best giler tgk hp2..

smpai giant teluk intan kmi pn
g survey hp...
1st choice aku nk blackberry
tp diorng dok perangatkan ati aku suh beli sambung galaxy ace..

turun naik aku ari2 g plih hp...
last skli aku rembat la samsung galaxy ace..
pas pakai hp nie rye cm ahpe jer..xtergmbr..
on9 fb pn dh pakai hp..
mlas nk bukak lappy dh...

smart giler hp nie..
gua jd penasaran...
kire berbaloi la bli hp nie..
coz aku nie jenis xkn tukar2 hp sesuka ati..
pakai smpai jahanam la jwbnyer...

so skrg hobi bru aku kumpul gadjet la..
dh mcm hape jer...

p/s: semangat aku jd lain pas pkai hp nie..xtaw pasai ape..