Monday, December 5, 2011

New Entry

Giler ko..lme aku xbukak blog ni...
smpai aku dh lupe yg aku ade blog..
bz ngn twitter skrg ni..hahhahhaa

ni pn gara2 kwn baik aku yg asyik dok tny ble nk update blog..
malu aku nk ckp yg aku hmpir2 lupe pasword blog ni..
hampeh btoi aku ni..

so, to Amiraa Azis,
entry ni khas tok ko sorang..(yg len jgn bace ek..hahhahaha)

skrg ni aku dikategorikan graduan yg telah slmt bergraduate..
nk kte menganggur pn xgak pasal aku keje..
tp aku keje ble aku rse duit dlm purse aku dh nipis..
ble dh agak tebal aku dh mls keje..
hmpeh btoi aku ni..

tp sejak mak kasi aku kad keras kaler gold ni
seronok la..ble kuar je nk isi myk gne je kad keras tu..
kdg2 gune gak tok bnde lain..
cm ari2 aku beli tudung kt Ariani pkai bnde alah tula..
pstu lak aku gne tok beli novel kt Popular..
mls nk beratur pjg..
(ampun mak..gune tok bnde mengarut tp mak ckp gune je...hahhahha)

ble dok umh ni mule la aku meroyan
bosan men fb aku men twitter
bosan twitter lak tgk tv..tp sume dh bosan..
mule la tringat kt bintulu..tmbh2 kt nasi ayam penyet
huwaaaa nk blik bntulu..huhuhu

tp gmbira2 aku duk umh pn ade gak sedihnyer
pasal abah aku dh xmcm dlu..
dlu beliau sgt2 gagah perkasa
skrg beliau tidak sihat..
rse cm xbest je..
hope abah cpt sembuh yer..

sebb abah skit aku pn dpt keje bru iaitu pembantu peribadi abah
mrangkap driver..
so skrg ni kehulu kehilir la aku ikut abah..
nk g pasar aku bwk..
nk g amek duit sawit pn aku anto
nk g hospital pn aku gak anto..
smpai dr xbpe nk expert bwk Hilux dh jd expert giler..
smpai trkejut la org2 kg aku tgk pompuan mne yg bwk kete gergasi tu..

semalam aku bru gantung gmbr konvo yg amek kt studio upm..
besar giler....malu lak klo org tgk..
mcm2 la aku dpt PhD..

dlm kepala otak ni pn byk je bnde nk wt..
nk wt tula ini la..cm org giler lak

ari khamis lepas (1 Dis) aku g interview SPA kt ipoh..
gune jwtn sijil..giler r jmpe kwn2 IP
neves ko before nk g..
last2 ok je..xde la tkt sgt..
hmpir sume yg ditanya dpt jawab..
tp xtaw la ade rezeki ke x..
doa2kan la ade rezeki aku..
tp xharap pn pasal ramai giler kowt yg lebih layak dr aku..(cewah merendah diri konon)

td lak dpt call dr Pusat Khidmat Kerjaya UPM..
ditawarkan utk menjawat jwtan sbg wartawan di Utusan Malaysia..
gaji RM2000 xtermasuk duit myk, parking dan duit telefon..
mcm best je dgr
tp tula kne pkir sal fmily gak
klo aku trima cmne ngn abah ngn mak aku..
cian lak tggal berdua..
klo abah skit spe yg nk urutkan mlm2..
spe lak yg nk g amek duit sawit..
spe lak nk tlg bncuhkan racun
spe lak nk g tlg tgkp kucing2 yg jahat msuk kandang..

dilemma wanita btoi..
hope dpt la keje dekat2 umh je
senang nk blik ble ade kecemasan..
wahai Enchik SPA, sila la wt interview jwtan yg sye nk secepat mgkin
dan tawarkan sye keje dekt ngn umh..
kerjasama anda amatlah sye hargai...hhahahahaha amin..

yela 5 thn kowt merantau jauh kt tmpat org..
dr kecik smpai umur 17 thn xpernah kuar dr umh..
tup..tup kne cmpak kt Titi Gantong,Parit utk tempoh setahun..
walaupn xde la jauh sgt pn dr umh..sebb bwk moto
lepas tu setahun lak kt Bumbong Lima, Penang..yg ni pn sllu blik gak

tp yg dahsyat lak 3 thn tercmpak kt sarawak tercinta..
memang la aku sllu blik time cuti sem or raye..
smpai dh nk abes pas dokumen terhad aku kne cop..
tp jaoh kowt..
tmbh2 ble peristiwa pemergian arwah nenek aku xsmpt nk jmpe wt kali terakhir
(aku smpt smpai kt tanah perkuburan mse talkin dibacakan)
tp ralat la jugak..tp xseralat cousin aku yg duk kt melaka tp xsmpt smpai..
kire aku kt bintulu lg laju smpai dr melaka..

so biarla dpt keje kdt umh..
xdpt kt teluk intan pn dpt kt tapah pn ok gak
kt hutan melintang pn aku terima..
klo kt langkp lg la aku terima..
tp aku xnk kt chenderong balai pasal mnyampah tgk muke2 org kg aku hahhahahaha

ok la xlrt nk taip
byk lg nk cite pasal lme dh xmenaip
dlu rajen menaip pasal kne wt assigbment
skrg ni xde pasal aku nk menaip esei ke hape ke..

cm bese post aku kli ni mls nk msuk gmbr pasal sume gmbr aku transfer dlm external hardisk..
ape gune beli mahal2 klo xgne..
ok bubye..

p/s: to Amiraa azis, rse nk muntah x bce entry aku ni???bru ko taw erti penyesalan mintak sgt aku update blog..hhahahahaha